Svédországi gondolatok

Napjaim Svédországban

vélemény...

2017. július 20. 20:22 - giniblogja

Az alábbi írást egy fórumban olvastam. Egy magyarországi tanárnő érdeklődött a svéd helyzetről, érdemes-e belevágni... Ez a válasz nagyon tetszett!! (sajnos amit ír az mind igaz)

Hát minket magyarokat itt utálnak, de rendesen. Úgy genetikai alapon. Már ha a sajtót nézzük. Ha viszont mellböl leadod a balliberális hitvallást, és tanuvallomást teszel a multikulturalizmus és kíváltképp iszlamizmus és exotikus népek kultúrája iránti szenvedélyedröl, bálványozni fognak, föleg a prolik egy önkormányzati iskolában. Jobboldalt egyenesen gyülölnöd kell, ha itt ezeknek meg akarsz felelni. Jómagam egyre több embert - többek közt magyart - ismerek, kit egyre jobban zavar a szemforgatás, a kétszínüség, a kiépülö diktatúra, s aki rájön hogy hoppá, a pénz nem minden. És költözik el innen. Hitelböl lehet élni máshol is. Itt is abból élünk. Állami meg önkormányzati szinten mindenképp.

Én már 29 éve itt élek. 15 éve vagyok gimi szinten tanár. Aki a svéd iskoláról AKÁRMIT is tud, az tisztában van vele, hogy kerülendö. Ha nem a diákok miatt, akkor a megszorítások miatt. Ha elöre tudom, bele se vágok. Az önkormányzatok fejik a suli kasszáját, mert oda állami pénz jön, amit lefölözhetnek. Olyan elemeket dugnak a suliba, ami nem oda való (önmagukat 16 éves suhancnak valló 37 éves migránsok) és olyan kérdésekkel kell megint birkózni, ami már ötven, száz éve kultúrai alapon nem téma. Ha mégis van egy erös mazohista jellemed (tanárnak itt az kell), az elsö lépés a nyelvtudás. Mivel hogy uniós állampolgár vagy, "szökni" nem kell, szabadon utazhatsz ahova akarsz. Érdekes módon tőlünk elvárják hogy magunkat eltartsuk, még akkor is ha vagy oly nincstelen mint egy migráns. Ha bevállalod emellett az alkalom adtán 55 heti órát, azt a tényt hogy idöközben se szabad hétvégéd se estéd ne legyen, szívesen szóba jöhetsz egy zacskó mogyoróért (érstd: átlag alatti bérért), egy olyan osztályban, hol agyvérzést kapsz a diákoktól (vérnyomáscsökkentö, vízhajtó ajánlatos).

De mondok valami mást. Most megy a kukássztrájk, mert a kukások nem vállalják be az 5000 SEK bércsökkentést, ami nekik havi 32000 SEK et adna. Lesz ott elég üres hely és tudod 32000 SEK sok tanárnak egy állom. Még a munkakör is sokkal nyugisabb. Mielött mégis ráadod fejed hogy nekivágjál, ajánlom megvizsgálni néhány csekélységet.

1. Hol fogsz lakni...? Bérlakásbán? Főbérletet el lehet felejteni. Ha nem több évig állsz érte sorba, nincs. Ha meg már több éve sorolsz, a migrációs minisztérium kiköveteli egy migránsnak mikor te kerülsz sorra. Még az is megesett, hogy a tulaj (föbérlö) kidobta a béreseket hogy a migrációs minisztériumnak bérbe adhassa a kéglit. Albérlet? Gratulálok, remélem találsz egy jól fizetö állást, mert a bérrel meg fognak nyúzni. Esetleg utólag pereskedhetsz, meg panaszkodhatsz, mikor már onnan elköltöztél; mert ha korábban teszed, kitesz a tulaj/föbérlö. Milyen körzetben fogsz lakni...? Ha nincs pénzed lakást venni, marad a gettó.

2. Életviteli költségek. Jó utána számolni. Valahogy mindíg több mint a büdzse...

3. Adó. Egyre több fajta. Most már az elektronikára is lesz, kilóra. Hamarosan a cukorra is. Itt már az isten pénze sem elég.

4. Közbisztonság. A svéd rendőrség a bejelentett bűncselekmények több mint 50%-át nem vizsgálja ki. Egyszerüen azt mondják hogy "gyanúsított hiányában" nem kivizsgálható és élj magad jogfosztottan. A kivizsgállás alatt álló esetekben 13% (!) ban jutnak nyomra. Ez hivatalos statisztika. A magyar szám itt 60% fölött van. A nemi eröszakokat nem is említem inkább, meg azt sem hogy a bíróságon milyen kamu indokokkal eresztik el az ilyen elkövetőket.

Szóval itt az élet "fenékig túró rudi"...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ginibloggol.blog.hu/api/trackback/id/tr5212673989
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása